De wolfsmelk als kantoorplant
De wolfsmelk is een zeer typerende plant, die oorspronkelijk groeit in gebieden in Afrika en Midden- en Zuid-Amerika. Deze plant groeit daar vooral in bergachtige gebieden, maar ook op woestijnvlakten. De wolfsmelk draagt de officiële benaming Euphorbia en bestaat letterlijk uit duizenden verschillende sub soorten. Deze soorten kunnen variëren van kruidplanten, bomen, struiken, kruipende planten tot cactussen.
Ze hebben wel één zaak met elkaar gemeen, namelijk het feit dat alle wolfsmelkachtigen een bepaald soort melksap bevatten. Dit sap is in vele gevallen giftig, let dus zeker op met huidcontact omdat dit irritatie kan veroorzaken. Dit is ook de reden van de benaming van de plant: vroeger werden wolven met de duivel geassocieerd en zodoende draagt de plant nu de naam ‘wolfsmelk’. Indien u de plant echter op normale wijze verzorgd, zal dit sap geen risico’s veroorzaken en kunt u op kantoor genieten van een bijzondere plant.
Uiterlijk van de wolfsmelk
Over het algemeen hebben de vele soorten euphorbia schutbladen die zowel geelgroen als grijsgroen gekleurd zijn. De wolfsmelk kan ook in hoogte sterk verschillen, sommige soorten blijven klein maar andere kunnen één of meerdere meters hoog worden.
De schutbladen groeien rondom zogeheten schijnbloemen die meestal geel van kleur zijn, de Cyathia. Deze bloemen hebben een bolle bodem waar twee kelkbladen uit voortkomen. Tussen deze kelkbladen in bevindt zich één vrouwelijke bloem, die omringd wordt door vele mannelijke bloemen. Ook kan de wolfsmelk vruchten bevatten, die een enkel zaadje bevatten. Het is kortom een zeer veelzijdige en mooie plant die elk interieur verfraait.
Onderhoud van de wolfsmelk
De wolfsmelk beschikt in vergelijking met andere planten over een gering aantal huidmondjes. Wat houdt dit in? Dat de plant zeer langzaam water verdampt en zodoende weinig water behoeft. Ook kan de plant grote hoeveelheden water opnemen en vasthouden. Zorg er in ieder geval voor, dat de potgrond tussen de gietbeurten in opdroogt en geef dan weer water, hiermee wordt wortelrot voorkomen.
De plant hoeft niet besproeid te worden, echter wordt dit altijd aangeraden omdat het zowel stof als insecten verwijdert. In de winter kunt u de wolfsmelk wel besproeien als vervanging van het geven van water. De plant heeft voorts weinig eisen aangaande de standplaats. Zowel plekken in de schaduw als plekken met veel licht zijn geschikt, let er wel op dat u de hoeveelheid water die u geeft aan de plant aanpast aan de situatie. Hoe meer licht, hoe meer water.
De ideale temperatuur bedraagt overdag 20℃ en in de nachtelijke uren een geringe 1℃. Voorts kunt u de plant zo nu en dan verpotten, door een plantenbak van circa 20% groter te gebruiken.
De wolfsmelk als kantoorplant
Omdat de wolfsmelk in zoveel verschillende varianten bestaat, kunt u eigenlijk eindeloos variëren met deze plant. Bovendien is de plant uitzonderlijk gemakkelijk te plaatsen. In elke kantoorruimte zal de wolfsmelk het interieur in één oogwenk opfleuren. Bent u geïnteresseerd in deze plant en wilt u graag meer informatie over plaatsing of onderhoud? Neem dan vrijblijvend contact op met Any Green. Met onze jarenlange ervaring op het gebied van kantoorplanten vinden wij gegarandeerd de beste oplossing voor uw kantoor.
Kantoorplanten huren of kopen?
Meer blog items